3 thoughts on “Here we go again

 1. Okay, time to create a flashlight habit on my doorstep now that we suddenly and mysteriously have functioning doorbells and intercom again after so many years of that system having been broken.

  Because it’s winter and we have no light there and the minuscule lights to indicate the existence of the doorbells that are now working again are just that.

  Like

 2. Kots-, kots-, kots-, kots-, kots-, kotsmisselijk word ik van dit venijnige destructieve gezeik hier. En het gaat maar door en het gaat maar door en het gaat maar door en het gaat maar door en het gaat maar door en het gaat maar door en het gaat maar door en het gaat maar door… jaar na jaar na jaar na jaar, dag na dag na dag na dag, dat intens venijnige en ronduit criminele gedoe hier. Word je dood- en doodziek van.

  Waarom mogen mensen in Engeland – of Portsmouth or whatever – niet gewoon leven? Doodgewoon normaal leven?

  Waarom moet er hier altijd worden gepest en getreiterd, zelfs geterroriseerd en gesaboteerd? Waarom?

  Portsmouth heeft de reputatie een bikkelharde stad te zijn waar men over lijken gaat en waar men niet van vreemdelingen houdt. De hoogste bevolkingsdichtheid van Engeland op een klein eilandje voor de kust van Engeland bij elkaar gepropt. De meest bikkelharde – wrede – stad in Engeland, volgens sommigen. Engelse mensen, niet buitenlanders zoals ik.

  Maar ik was ooit een paar dagen in Plymouth en toen werd ik ook al op straat door een wildvreemde ervan beschuldigd uit te zijn op de Engelse partner van een vriendin die daar woonde. Dat is toch volkomen van de pot gerukt? En in Oxford heb ik ook meerdere negatieve ervaringen gehad. Die constante haat en nijd hier, het feit dat iedereen altijd het slechtst van een ander denkt, het immense wantrouwen, overal wat achter zoeken, het achterbakse gekonkel. Constant in mijn eigen woning documenten moeten verstoppen omdat iedereen hier binnen kan en dat dat hier min of meer de normaalste zaak van de wereld wordt gevonden als je huurt.

  Ik had eerder wel eens vrij negatieve ervaringen met Engelse mensen gehad maar ik schreef dat altijd toe aan aard van de persoon zelf, niet aan de landsaard. Kennelijk was dat een beetje dom van me? Maar ik kende ook wel Engelsen die gewoon aardig waren, niet venijnig.

  Laten we wel wezen, ik heb werkelijk geen idee wat er hier in Portsmouth nou aan de hand is, wie me hier het leven zo zuur maakt en waarom. Want in de praktijk zijn het allerlei verschillende mensen, voor zover ik kan zien, de mensen die een en ander doen dat totaal niet door de beugel kan en waar mijn leven aan kapot gaat maar waar iedereen hier de schouders over ophaalt.

  Maar de man of de twee mannen die erachter zitten, die beginnen altijd vanaf pakweg een maand voor de kerst een beetje door te slaan. Geen idee waarom. Whoever it is, he is soo soo toxic.

  Like

Feel free to share your opinion below, please.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.