“Sadistic stalking” in Dutch, voor leken

Sadistic stalkers doen dingen als je huis in gaan, daar vier anticonceptiepillen verwijderen en die in een kopje op je werk doen. Dat klinkt onzinnig. Als je dat zegt – als dat je is overkomen – dan klink je bezopen en ga je jezelf afvragen of je nog wel goed spoort. Want waarom zou iemand in hemelsnaam zoiets doen? Dat kan toch gewoon niet dat iemand zoiets zou doen?

Het overkwam mevrouw Sant die hier ter plekke (in Gosport) bij de marine werkte. Haar stalker was een communicatie-expert van de marine. Hij plaatste ondermeer overal in haar huis afluister “bugs” waaronder in de slaapkamer. Haar echtgenoot kon er niet tegen, en scheidde van haar. Hij en zijn familie hebben daarna nooit meer enig contact gehad met Tracey, zoals ze heette. Tracey Morgan.

Wat haar stalker ook deed was hun huis in gaan terwijl het echtpaar weg was (naar Frankrijk, geloof ik) en lekkage veroorzaken.

Ook ik heb twee keer lekkages aangetroffen nadat ik weg was geweest, de eerste keer in 2016. Maar mijn lekkages waren klein. Dus als je er wat over zou zeggen, zou je klinken alsof je volkomen gestoord bent. Het is het patroon van alles dat er in de afgelopen 13+ jaar is gebeurd waardoor ik weet dat het geen toeval was. De eerste lekkage heb ik zelf verholpen en was redelijk duidelijk; er stond wat water op de vloer, maar waar het water vandaan kwam was aanvankelijik een raadsel. De tweede lekkage veroorzaakte een hoop schimmelvorming en daardoor kwam ik die op het spoor. Die heb ik niet kunnen verhelpen; ik heb de aanvoer in kwestie (van een kraan) gewoon op slot gezet zodat die aanvoer niet meer lekt.

Zo word ik ook steeds getreiterd met betalingen die steeds de mist in gaan. In 2019/2020 was dat een half jaar lang de Universiteit Twente waar ik al 20 jaar mee werkte. Op mijn 60ste verjaardag werd een onderzoeksvoorstel van hen van zowel mijn harddisk als een USB stick verwijderd. Ik had no gecheckt of het op de stick stond voor ik de computer uit zette. Momenteel blijft mijn BTW-teruggave van het kwartaal juli-september de mist ingaan. Dat kan heel goed toeval zijn, maar toen ik die aangifte deed, bleek er bij HMRC daar opeens kletskoek te staan voor mijn contactgegevens. Ik heb de Britse belastingdienst inmiddels al drie maal gebeld. Een paar maanden geleden had ik eenzelfde soort rare onzin met Barclays Business Bank. Sleepte zich maanden voort. Voortdurend verzoeken om iemand te bellen die niet meer deed dan een beetje raar etterbakken en niet eens achter een computer zat.

Eind 2019 ging een project de mist in op dezelfde manier als waarop een paar jaar eerder een EDX cursus die ik volgde de mist in ging. Alles wat ik online had ingevoerd (deels op computers van de openbare bibliotheek, wat die cursus betreft) bleek steeds verdwenen.

Eind 2020 heb ik zitten kankeren over een boek waar ik voor iemand anders mee bezig was. Daar was opeens een foto-onderschrift in gewijzigd. De naam van iemand was veranderd. Gelukkig zag ik dat en ja, ik kon het vergelijken met het origineel en ik verbeeldde me die wijziging duidelijk niet. Dat wist ik wel maar de wetenschapper in mij neigt altijd alles te verifiëren.

Op Twitter schreef ik eerder ondermeer het volgende:

Sadistic stalking makes no sense. Agreed! That doesn’t mean that it doesn’t exist.

Sadistic stalking is designed to discredit the target. To make everyone think she’s crazy. And make her wonder if she’s going crazy. She’s not. The most stable and capable people are targeted because it’s more “fun” to try drive them “crazy”…

Me on Twitter

Sadistic stalking is een uiting van pure haat, zou je zeggen, maar het is er ook een van pure onmacht. Want waarom zou je dit anders met een wildvreemde willen doen, met alle risico dat je daarbij loopt om voor jaren de bak in te draaien? Die optelsom klopt niet.

Feel free to share your opinion below, please.

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.