Praatmaatje (NL)

Vooral eigenaren van kleinere bedrijven zijn soms op zoek naar een praatmaatje. Iemand om mee te brainstormen of gewoon tegen aan te praten, soms ook om zorgen te delen zonder dat het consequenties kan hebben.

Ale je voor jezelf begint, word je met jezelf geconfronteerd en ontdek je waar je minder goed – of eh, minder leuk – in bent (als je dat nog niet wist). Na die beginfase komt echter een tijd dat je misschien steeds harder holt en minder vaak stil staat.

Ik kan je helpen af en toe pas op de plaats te maken.

Ik doe dit op persoonlijke basis. Niet bedrijfsmatig, maar aangespoord door mijn ervaringen met (collega’s en) opdrachtgevers met wie ik soms meerdere uren aan de telefoon of via Skype aan de praat was voor ze op de proppen kwamen met de eigenlijke reden waarom ze contact met me opnamen.

Ik heb een rijk en gevarieerd leven achter de rug, heb heel veel levenservaring. Ik ben van veel markten thuis en heb vanaf heel jonge leeftijd veel inzicht mogen opdoen. En ik werk ook al ruim twintig jaar voor mezelf.

Dus ik kan een goed klankbord zijn en her en der duwtjes in de goede richting leveren. Ook kan ik je misschien helpen praktische oplossingen te vinden. Simpele dingetjes kunnen een groot verschil maken.

Ik heb Nederlanders bovendien wat unieks te bieden. Ik ben zelf Nederlandse, maar heb eerder in de Verenigde Staten gewoond en ben nu al bijna vijftien jaar in Groot-Brittannië gevestigd.

En ik ben best wel verengelst.

Britten communiceren anders dan Nederlanders en Amerikanen. Ze vertellen anders en ze luisteren anders. Nederlanders zijn meestal ontiegelijk direct en Amerikanen ook wel.

Britten, vooral de Engelsen in het zuidoosten, neigen ertoe om dingen juist niet uit te spreken maar er omheen te draaien en vage hints te geven. Voor Nederlanders is dat knap lastig want wij snappen er vaak geen hout van, maar het levert ook een voordeel op. Ik luister nu op een wat andere manier.

Ik zie nu dingen dus net wat anders dan Nederlanders in Nederland, deels ook doordat de Engelse manier van leven verschilt van de Nederlandse en er vaak andere nadrukken liggen. Bovendien heb ik een zen-inslag, wat ook helpt. Het doet me meerdere kanten zien behalve de voor de hand liggende. Dat kan erg handig voor je zijn.

Mijn tarieven hiervoor zijn als volgt:

  • EUR 35 per uur;
  • EUR 200 per maand;
  • EUR 333 per vier maanden.

(Vooruit te betalen via mijn persoonlijke PayPal-adres, zodat je de garantie van PayPal hebt. Het eerste uur is gratis.)

Ik kan je ook in Nederland komen opzoeken, of je vergezellen naar een belangrijke gebeurtenis. Dat kost wat meer. Samen komen we daar wel uit.